23 Ekim 2012 Salı

fırında patates

Dün aksam yardımcı yemeğim fırında patatesdi :) genellikle kırmızı etin yanına yapıyorum, bir de salata olunca yemek yapma faslı kapanmış oluyor.
Malzeme az ve yapımı Cok kolay. Tek sıkıntı pişme süresi. Malum patates zor pisen bir sebze. Benim fırınım 1 saatte pişiriyor ama üstü kizarip kurdan batirdiginiz da rahatça giriyorsa olmuş demektir. Misafirim gelecegi zaman ilk aklıma gelen bu yardımcı Yemegi mutlaka denemenizi tavsiye ederim ki zaten malzemelere baktığınız da, ortaya leziz birsey çıkacağını anlarsınız :)

Fırında Patates
Neler Kullandım? (4 kisi için)
- 4 buyuk adet patates
- 1 küçük dis sarımsak (isterseniz koymayabilirsiniz)
- 1 kutu sıvı krema
- karabiber
- tuz (benim kullandığım patates biraz tatlıymis. 1 tatlı kasığı tuz kullandım bu yuzden)
- 1 çimdik rendelenmis muskat
- içine koymak için 1 su bardağı rendelenmis kasar peyniri + üstüne serpmek için yeteri kadar rendelenmis kasar peynir

Nasıl Yaptım?
- fırını 180 dereceye ayarlayalım. Kabuklarını soyup iyice yikadagimiz patatesleri hepsi aynı incelikte olacak sekilde, zar gibi halka halka dograyalim. Resimde kat kat duran patates dilimlerinden ne kadar ince olduklarını görebilirsiniz. Kalın olursa Cok geç pişiyor. Bu yuZden Cok Cok ince olmalı :)

- patatesleri karıştırma kabına alalım, üstüne krema, tuz, rendelenmis kasar peyniri, karabiber, muskat, rendelenmis&dovulmus sarımsağı ekleyip iyice yoguralim. Patatesler nişasta saldığı için dilimler birbirine yapışır ve sos tüm patates dilimlerine bulaşmaz. Bu yuZden her patatese kremali sostan geldigine emin olama dek ovalim.

- karışımı borcama bosaltip elimizle ustunu düzeltelim. Her tarafinı kaplayacak kadar kasar peyniri rendesi serpelim.

- önceden ısınmış fırına koyalım. Ben ortalama 60 dakika pişiyorum. Ustu kizardiktan sonra çatal&kurdanla pisip pismedigini kontrol edebilirsiniz. Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirip servis yapalım. Afiyet olsun :)

Sevgiler
pelin

1 yorum:

  1. ELLERINE SAGLIK CANIM NEFİS GÖRÜNÜYOR.BAYRAMIN KUTLU OLSUN ,NİCE BAYRAMLARA.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...