19 Nisan 2012 Perşembe

KABAK GRATEN

Kabak yemeyi hiç sevmem. Bana çok tatsız tuzsuz gelir. Ama faydalı olduğunu bildigim icin kabak yemenin leziz bir yönünü keşfettim; üstelik içini, ağzıma sürmedigim beyaz peynirle doldurarak :) evet 2 sevmediğim malzeme ve bu gratene bayılan ben :)

Özellikle tavuk yemeklerinin yanında servis ettigim bu kabak grateni yapmanızı tavsiye ederim. Kişi başı 2 yarım kabak yeterli ve doyurucu oluyor. Hatta bazen 1 adet bile yetebilir..

KABAK GRATEN
Neler Kullandım?
- 2 adet kabak
- 2 dilim beyaz peynir
- 10-15 dal dereotu
- 1 yemek kasığı un
- 1 bardak oda sıcaklığında süt
- 1 yemek kasığı tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmis kasar peyniri
- Karabiber
- Tuz

Nasıl Yaptım?
- Bir tencereye su ve 1 çorba kasığı tuz ilave edip kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayan suya ortadan uzunlamasina kestiğimiz kabakları ekleyip yumuşak olana kadar haslayalim. (ortalama 10-15 dakika)

- Bir kapta beyaz peyniri çatalla ezip ince kıyılmış dereotu ve karabiber ekleyelim.

- Yapışmaz bir tavada tereyağını eritip unu ekleyelim. Unu kokusu çıkana kadar bir kaç dakika kavuralim ve üstüne azar azar sütü ekleyip hızlıca karıştıralım. Tuz ve karabiber ekleyip koyulasincaya kadar karıştırmaya devam ederek besamel sosu hazırlayalım.

- Haslanip soğuyan kabaklarimizin cay kasığı yardımıyla içlerini çıkaralım. Çekirdeklerin tamamen kazınmış olması gerekiyor. İçlerine beyaz peynirli harç, üstüne besamel sos ve en üste rendelenmis kasar peynirini ekleyelim.

- Önceden ısınan 180 derece fırında 5 dakika pişirelim. Sonrasında fırının ızgara bölümünü açarak üstlerinin kizarmasini sağlayalım. 5 dakika bekletip servis edelim. Afiyet olsun :)

pelly



2 yorum:

  1. Bunu hemen deneyeceğim ...

    YanıtlaSil
  2. Nefis!! Ben ikisine de bayılırım :) Yarın aksama yapiim hemen..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...