22 Nisan 2012 Pazar

CİLEKLİ MİLFOY PASTA

Oğlum dün "anne çilekli dev pasta istiyorum. Lütfen yaaaappp" diyip durdu. İşim var, Deren'i uyutacağım, akşam yemeyi yapayım önce derken kıramadim ve yapmak için mutfağa girdim. İyi güzelde çilekli ve dev pastayı nasıl yapacagım diye düşünürken margarin ve sıvıyag'in olmadıgını farkettim ve aklıma geldi... Taa ilk evlendiğim zamanda çikolata sevmeyen kocama(malum yeni evliydim :D) çilekli milfoylu pasta yapmıştım. Eski tarif defterlerine baktım ama tarifini bulamadım. Hazır pasta kremasi kullanmakta istemedim, bu yüzden hep yaptıgım standart pasta kremami yaptım ve sonuca evin erkekleri bayıldı.
Ama moralim bozuldu, eşin ilk evlendiğimizde yaptıgım bu pastayı değil hatırlamak, evlendiğimiz zamanı bile hatırlamadı, bir duraksadi :D
Pastanın en büyük püf noktası; milfoy kuruyup sertleşmesin diye mutlaka pasta fanusuyla muhafaza etmelisiniz malum milfoy yağ bazlı bir malzeme oldugundan hemen sertlesebiliyor. Bu yüzden çok bekletmemenizi tavsiye ederim.

CİLEKLİ MİLFOY PASTA (4 kişilik)

Neler Kullandım?
- 8 adet tereyağli milfoy
- 16 adet çilek (boyutlarına göre değişebilir siz 20 adet bulundurun bence:)
- pudra şekeri

Kremasi için;
- 1 yumurta sarısı
- 2 bardak süt
- 1 yemek kasığı un
- 1 paket vanilin
- 3/4 bardak Şeker
- 1 çimdik tuz

Nasıl Yaptım?
- Önce muhallebiyi hazırlamak için tüm malzemeleri tencere koyup orta ateşte tel çırpıciyla sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi koyulastigi zaman ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

- Fırını 180 dereceye ayarlayip önceden ısınmasını sağlayalım. Milfoyleri buzluktan çıkarıp biraz beklettikten sonra kare formunu bozmayarak, parmaklarımızla bastırarak biraz açalım ve yağlı kağıt serdigimiz fırın tepsisine dizelim. Milfoylerin düz olmasını sağlamak için çatalla delikler açalım. Ortalama 15 dakika, kızarmadan pişirelim ve soğumaya bırakalım. Düzgün görünmesi için kenarlarından biraz kesebilirsiniz. Aslında bu pasta 3 katlı oluyor ama o şekilde yemesi zor. Bu yüzden ben 2 kat yaptım ama dilerseniz milfoyu çoğaltarak 3 katlı yapabilirsiniz.

- Yıkadığınız çilekleri uzunlamasina 4-5 dilim şeklinde keselim. Önce 1 milfoyun üstüne pasta kremamizi spatulayla sürelim. Üstüne çileklerimizi tek kat dizelim. Diğer milfoye de krema sürüp çileklerin üstüne kapatalım. Üstüne kapattığımız milfoyun diğer tarafına da krema sürüp çilekleri dizelim. Tüm milfoyle bu işlemi uygulayalım.

- Bir kaba pudra şekerini alıp elek yardımıyla pastalarimizin üstüne gezdirelim. Çileklerinizi dizmeden önce mutlaka tadına bakın. Tatlı değillerse pudra şekerini bol kullanmanızı tavsiye ederim. Rahat yenebilmesi için mutlaka bıçakla servis yapalım, afiyet olsun :)

pelly

5 yorum:

  1. mis mis..
    tam yaz tatlısı bu yaa :))
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. mm nasılda güzel görünüyor.. mis gibi de kokuyordur o şimdi.. ellerine sağlık..
    blogger anneler birbirini izliyor, ben seni izlemeye aldım, bende seni bloguma beklerim

    YanıtlaSil
  3. Ne cok severim hemen denicem

    YanıtlaSil
  4. ayyy çok güzel gözüküyo, ellerine sağlık.Blogger anneyim canım, takipteyim, beklerim bloguma :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...