22 Mart 2012 Perşembe

SOYALl TAVUK

          Benim kurtarıcı yemeklerimden biridir bu. Bir iki malzemeyle yapılabilecek en güzel yemek :) gerçi bütün iş soya sosunda. Saman gibi tavuğu bile leziz bir hale getiriyor. Ben bu tür etleri biraz kızarmış sevdiğimden iyice rengi koyu olana kadar pişiriyorum. Ama siz daha erken ocaktan alabilirsiniz. Tamamen tercih meselesi :) yanına besamel soslu brokoli, yogurtlu havuc ve mutlaka pilav yapıyorum. Bence ayrılmaz dörtlü bunlar :)))


Ne Kullandım?
- 1 yemek kasığı zeytinyağı
- 3 yemek kasığı soya sosu
- 2 adet büyük derisiz ve kemiksiz tavuk göğsü
-karabiber ve kimyon

Nasıl Yaptım?
- Öncelikle tavukları ince uzun yani julyen kesiyoruz. Bu arada yemeğe sakın tuz atmayın, soya zaten tuzlu. Şimdiden belirteyim :)


- Vok tavaya 1 yemek kasığı zeytinyağını koyup hemen tavukları karistirarak sotelemeye başlıyoruz. 3-4 dakika sonra tavuklar saldıkları suyu çekmeden önce soya sosunu ve baharatları ekliyoruz. Bu tavuğun lezzetli olmsasi için önemli. Tavuk suyunu çekerken soyayı da icine çekince lezzetli oluyor.

- tavukları çevire çevire her tarafının kızartiyoruz. İstenilen renge ulaştığında sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun
pelly

Not: bu tavukları, közlenmis ve icine tereyağı kasar peyniri eklenmiş patlıcanin üstüne koyup beğendili servis etmenizi de tavsiye ederim :)

3 yorum:

  1. Amaninnnn yandık bu lezzetlerle ���� bak ağzım sulandı simdi.

    YanıtlaSil
  2. bende soya sosu vardi, deneyeyim bunu :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...