Çok kolay ve lezzetli aperatiflerden biri :) Ege'nin doğumgunu için yaptım yine. Çitir çitir çok beğeniliyor. Özellikle kalabalık veya çocuklu misafirler için ideal :)
SOSİSLİ KÜRDAN BÖREĞİ
Neler Kullandım?
- 1 yufka
- 1 paket %100 dana sosis
- kürdan
- kızartmak için sıvı yağ
Nasıl Yaptım?
- Yufkayı 4'e katlayıp su şişesi kapagiyla kesip küçük yuvarlaklar elde edelim. Yuvarlakları yanyana keserseniz daha çok yuvarlak elde edersiniz.
- Sosisleri çok ince olmayacak sekilde dograyalim. Kürdana 1 sosis+4 adet yuvarlak yufka+1 sosis seklinde dizelim. Bütün kürdanlari aynı sekilde dizelim. Hepsini dolaba koyalım.
- Kızartma tavasına yağ ekleyip kızdıralım. Dolaptan çıkan kürdanlari yağın icine bırakıp 1'er dakika, yufkaların rengi biraz sari oluncaya kadar kızartip peçete serilmiş bir tabağa alalım. Birkaç dakika sonra servis tabağına alıp Ilık servis edelim. Afiyet olsun.
pelly
Not: Kürdana dizerken biraz aralıklı dizelim. Dolapta 10-15 dakika bekleyen kürdanlar hemen kızgın yağa atilinca daha az yağ çekiyor.
blogger annelerden geliyorum sevgiler...
YanıtlaSilaa bunu bende biliyorum ama biz sosis yemedigimiz için yapmiyorum :)
YanıtlaSilEllerine sağlık çok önceden yemiştim hem kahvaltılarda çok şık duruyor hem pratik hem lezzetli.Sayende tekrar hatrladm en kısa zamanda deneyeceğim..Bende bloguma beklerim merrapunzel.blogspot.com
YanıtlaSil