25 Mart 2012 Pazar

SOSİSLİ KÜRDAN BÖREĞİ

Çok kolay ve lezzetli aperatiflerden biri :) Ege'nin doğumgunu için yaptım yine. Çitir çitir çok beğeniliyor. Özellikle kalabalık veya çocuklu misafirler için ideal :)

SOSİSLİ KÜRDAN BÖREĞİ
Neler Kullandım?
- 1 yufka
- 1 paket %100 dana sosis
- kürdan
- kızartmak için sıvı yağ

Nasıl Yaptım?
- Yufkayı 4'e katlayıp su şişesi kapagiyla kesip küçük yuvarlaklar elde edelim. Yuvarlakları yanyana keserseniz daha çok yuvarlak elde edersiniz.

- Sosisleri çok ince olmayacak sekilde dograyalim. Kürdana 1 sosis+4 adet yuvarlak yufka+1 sosis seklinde dizelim. Bütün kürdanlari aynı sekilde dizelim. Hepsini dolaba koyalım.

- Kızartma tavasına yağ ekleyip kızdıralım. Dolaptan çıkan kürdanlari yağın icine bırakıp 1'er dakika, yufkaların rengi biraz sari oluncaya kadar kızartip peçete serilmiş bir tabağa alalım. Birkaç dakika sonra servis tabağına alıp Ilık servis edelim. Afiyet olsun.
pelly

Not: Kürdana dizerken biraz aralıklı dizelim. Dolapta 10-15 dakika bekleyen kürdanlar hemen kızgın yağa atilinca daha az yağ çekiyor.

3 yorum:

  1. blogger annelerden geliyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. aa bunu bende biliyorum ama biz sosis yemedigimiz için yapmiyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık çok önceden yemiştim hem kahvaltılarda çok şık duruyor hem pratik hem lezzetli.Sayende tekrar hatrladm en kısa zamanda deneyeceğim..Bende bloguma beklerim merrapunzel.blogspot.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...