15 Mart 2012 Perşembe

PELLY BROWNİ


          Bence, browni tüm dünyada "en cok ve farklı tarife sahip olan kek" unvanını almalı :D Malzemeler benzer olsada tarifler hep farklı. Bu da benim tarifim :) biraz ıslak sevdiğim için çok tarif denedim ve aşağıda yazandigim tarif en lezizi :)


Neler kullandım?
- 4 iri yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kakao (ben biraz bitter tadında sevdiğim için 1,5 paket kakao kullanıyorum)
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- yarım su bardağı çekilmiş ceviz, fındık veya kaju fıstığı


Nasıl yaptım?
- Yumurta ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpalim. Bu karışıma sırasıyla süt, sıvıyag, kakao ve vanilin ekleyip köpürene kadar çırpalim. Karışımdan 1 su bardağı ayıralım daha sonra üstüne dökmek için bir kenarda bekletelim.
- Fırını 185 dereceye ayarlayalım. Kakaolu karışıma elenmiş un, kabartma tozu ve çekilmiş cevizi ekleyip tahta kasikla veya spatulayla karıştıralım.
- İstediğiniz kalıbı iyice yağlayip icine karışımı dökelim. Fırına koyup ortalama 30-40 dakika pişirelim. Burada browninin ortasına kurdan batirarak pişme durumuna bakabilirsiniz. Kürdan üstünde sıvı harç bulaşmamışsa pişmiş demektir. Hemen fırından alıp kalıbın icinde istediginiz büyüklükte küp küp keselim. Her parçaya 4-5 kez bıçak batirip çıkaralım. Kenarda duran 1 su bardağı kakaolu karışımı karıştırıp her yerine eşit şekilde yedirerek dökelim. Ben biraz ılık servis etmeyi seviyorum :) afiyet olsun
pelly



Not: browni yapısı gereği fazla yumurtadan oluştuğundan, yumurta kokusunu engellemek için mutlaka bir aroma katılmalı. Ceviz, fındık vs evde yoksa biraz portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz.
Üstüne ise isterseniz vişne marmelati veya eritilmis bitter çikolata dökebilirsiniz.
Browninizi çok pisirmemeye dikkat edin yoksa istenilen ıslaklik oluşmaz :)

4 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor pelinciğim,benım tercıgımde bıraz ıslak ve acı çikolata tatdında olan brovni.ellerıne saglık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet başka türlü tadı çıkmaz bu kekin :) çok teşekkür ederimmm :)

      Sil
  2. Bende bunu yogurtlu yapiyorum canim, ne guzel kabarmis :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...