19 Nisan 2012 Perşembe

ELEKTRİKLİ IZGARADA TAVUK

Eğer elektrikli ızgaraniz yoksa en kısa zamanda almanızı tavsiye ederim. Bir çok aksam yardımcım olur kendisi. Fiyat ve çeşit yelpazesi oldukça geniş olan bu ızgaraları kim çıkardıysa Allah razı olsun :) Ah birde işim Bittikten sonra yıkama derdim olmasa :)

Ailecek tavuğu çok seviyoruz. Evet son zamanlarda hormonlu olduguyla ilgili çok fazla yazı okuyorum, biliyorum da ama organik tavuğu hem bulmam zor oluyor hemde fiyatı açısından sürekli tercih edemiyorum. Organik tavuk aldığımda sadece tuz, karabiber ve zeytinyağlı bir sos hazırlayıp fırına atıyorum. Ama market tavuklarını tatlandirmak için mutlaka birseyler yapmak lazım yoksa saman gibi kuru tat hoş olmuyor. Sanırım yılların alışkanlığı ve diğer markalara göre daha güvenilir geldigi için hep Banvit alıyorum.

Salataların üstü, sandviç içi, lavasa sararak veya pratik bir tavuk yapmak için bu tarif spesiyaliniz olacak, eminim :) Ben fazlaca yapıp ertesi gün ya salataya ya da sandviçe kullanıyorum. Kesinlikle çok lezzetli. Bu kemiksiz tavuk göğüslerinin püf noktası; buzluktan çıkan bir tavuk olursa sonuç çok daha iyi oluyor. Çünkü dolaptan çıkan tavuk yumuşak olduğu için her dilimi aynı incelikte kesemiyorum. Ama içi hafif buzluysa yani buzluktan çıkıp tam erimediyse hepsini eşit dilimde kesebiliyorum. Neyse çok uzattım :) tarife geçeyim :)))

ELEKTRİKLİ IZGARADA TAVUK
Neler Kullandım?
- 2 parça kemiksiz tavuk göğsü (2-3 kişi için yeterli oluyor. Ama daha kalabalıksaniz diğer malzemeleri aynı oranda çoğaltmalisiniz)
- 3 yemek kasığı soya sosu
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kasığı karabiber
- 1 çay kasığı kimyon
- Yarım çay kasığı köri
- 2 yemek kasığı zeytinyağı

Nasıl Yaptım?
- Buzluktan çıkarıp ortalama bir saat oda sıcaklığında bekleyen tavuk göğsünü enlemesine ince dilimler halinde keselim. Bir kaba diğer tüm malzemeleri ekleyip sarımsakları bıçağın yan kısmıyla ezip sosa ilave edelim.

- Tavukları geniş bir kaba alalım. Üstüne sosu boca edip ovarak sosun her yere bulaşmasını sağlayalım ve yarım saat kadar oda sıcaklığında dinlendirelim. Yarım saat sonra tavuk dilimlerinin tüm sosu icine çektiğini göreceksiniz.

- Elektrikli ızgarayı istediğiniz ısıya gelene kadar bekleyelim. Sarımsakları çöpe atıp tavuk dilimlerini ızgaraya dizelim ve ızgaraya değmeyen tarafı beyaz olana dek hiç dokunmayalım. Eğer tavukları yerinden oynatırsanız istenilen ızgara izlerini elde edemezsiniz. Ayrıca tavuk ızgaraya yapışmadan kolayca ayrılıyorsa o tarafı tamamen pişmiş demektir.

- Dilimlerin diğer taraflarına da aynı işlemi uygulayip sıcak servis edelim. Afiyet olsun :)

pelly

NOT: soya sosu tuzlu olduğu için tuz eklemiyoruz.

2 yorum:

  1. ay canım beni yönlendirirsen çok iyi olur.Bende alıcam inş ama nelere dikkat etmeliyim bilemiyorum :(

    YanıtlaSil
  2. balık, patlıcan köz, ekmek, ekmek üstü peynir o hooo elektrikli ızgarada neler yapılmaz ki :)) yine nefis bir tarif pellyyy

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...