25 Mart 2012 Pazar

SACAKLl POGACA

Cumartesi, oğlumun 4. yaş gunü için evde minik bir kutlama yaptık :) Mönüyü Ege belirledi, o ne isterse onu yaptım; saçakli pogaca, mercimek köfte, çikolata kaplı kurabiye, un kurabiyesi ve sosisli kürdan böreği :) hepsi beğenildi ama bu peynirli, saçakli pogacayi herkes hazır zannetti. O kadar kolay ki yapması, hiç dışarıdan almaya değmez :)

SACAKLİ POGACA
Neler Kullandım?
- 1/2 bardak sıvı yağ
- 2 bardak ılık süt
- 1 dolu çay kasığı tuz
- 2 kesme seker
- 2 çorba kasığı kuru maya
- 2 yumurta sarısı
- aldığı kadar elenmiş un (ben 4,5 bardak un kullandım ama bence azar azar ekleyin)

- 3 çorba kasığı süzme yoğurt
- 350 beyaz peynir
- yarım demet maydanoz
- 1 bardak rendelenmis kasar peyniri

Nasıl Yaptım?
- Ilık sütun içine maya ve şekeri ekleyip karıştıralım. Mayanın erimesi için 15 dakika bekleyelim.

- Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz seklinde açalım. Açtığımız havuzun içine mayali süt, tuz ve sıvıyag ekleyip yogurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Hamur elinize yapışmayacak duruma gelene kadar un ekleyeceğiz ama sert bir hamur olmayacak. Hamuru mayalanması için üstünü örtüp yarım saat bekletelim.

- Fırını ısınması için 180 dereceye ayarlayalım. Fırın tepsisini yaglayalim. İcine yarım bardak un serpip tepsinin arka kısmına vurarak unun her tarafa gelmesini sağlayalım. Fazla gelen unu kaba alalım. Bu işlem sayesinde hem altı güzel pişiyor, hemde asla yapışmıyor.

- Mayalanmis hamurdan tatlı kasığı yardımıyla parçalar kopartip yuvarlayalim. Fırın tepsisine dizip üstlerine yumurta sarılarını sürelim. Üstleri kizarincaya kadar pişirelim.

- Bir kapta beyaz peynir, süzme yoğurt ve ince dogranmis maydanozu yoğuralim. Ezerek krema kıvamına getirelim. Soğuyan pogacalarin arasını yarıya kadar keselim, içini peynirli harçla doldurup hafifçe sıkıp rendelenmis kasar peynirine batıralım. Her pogacaya aynı işlemi uyguladıp servis edelim. Afiyet olsun :)

NOT: Ortalama 30 adet çıkıyor. Kasar peynirine batırmak yerine, icine maydanoz koymayarak dış kısmını kıyılmış maydanoz ve dereotuna batirabilirsiniz. Hamurunu hazırlarken çok un kullanmayip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde etmeye dikkat edin :)

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...