14 Mart 2012 Çarşamba

ETİ PUF

Sabah özenle yazdığım eti puf ile ilgili postu, kurcalarken sildiğim icin tekrar yazıyorum :) 
Sizden önce ben kendimi tebrik ederim bu üstün basarımdan dolayı :(


Neler kullandım;
Bisküvi taban;
- 1 paket margarin (ben sana hamurisi kullandım)
- 1 yemek kasığı sıvıyag
- 1 tatlı kasığı kakao
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı un

İç dolgu malzemesi;
- 2 paket kremsanti
- 1 bardak soğuk süt

Üst süslemeleri icin;
- kakaolu pasta süsü. Ama isterseniz kakao, nesquik, Hindistan cevizi, çekilmiş fındık, renkli pasta süsleri de kullanabilirsiniz.


Nasıl yaptım?
- kurabiye hamuru icin tüm malzemeleri rahatlıkla yogurabileceginiz derin bir kaba alın. Bütün malzemeler birbiriyle karisincaya kadar yogurup hamuru 20 dakika dinlendirin.
- Fırını 175 dereceye ayarlayip ısınmaya bırakın. Dinlenen hamuru hafif unlanmis düz bir zeminde ince bir hamur haline gelinceye dek oklavayla açın. Bir çay bardağı ile kesip alt taban yuvarlaklarını elde edin.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye tabanları dizin. Ben tırtıkli kek kalıbıma dizdim ama yoksa normal fırın tepsisi de olur. Üzeri kizarmadan 10-15 dakika pisirip soğumaya bırakın.
- Kremsantileri çırpma kabına alıp 1 bardak soğuk süt ekleyip koyu bir hal alincaya dek mikserle çırpın. Bu karışımı varsa krema sıkma posetiyle, yoksa çorba kasığı ile bütün tabanların üstüne aktarip hafifçe şekil verin.
- kakaolu pasta süslemelerini derin bir kaba alıp puflari icine batırip servis yapın. Afiyet olsun :)
pelly

2 yorum:

  1. Ayy orijinal puf puf bu bee sen bizi kandiriyosun:P bu nasil bir marifet hatun?ellerine saglik

    YanıtlaSil
  2. Yarın gelde yapıyim sana ;))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...